divendres, 14 de novembre de 2008

ARNAU VILARDEBÒ: NEIXEN DÉUS, RUQUERIA QUERUBÍ, 22 XI 08


Després de la seva gira per Chile, ARNAU VILARDEBÒ torna el Dissabte 22 de Novembre a la RUQUERIA QUERUBÍ amb NEIXEN DÉUS (UN 10 A LA DEESSA).

Un espectacle d'humor sobre la mitologia grega. Els naixements d’Apol.lo, Àrtemis, Adonis, Atenea, Dionisos. I també el Big Bang. Pura informació. Pura mitologia divertida i rigurosament acadèmica. No hem evolucionat gaire des d'aquells temps...
Preu a taquilla: 12 euros
(8 euros reservant les entrades amb antel-lació a: http://www.atrapalo.com/)
ARNAU VILARDEBÒ

El 1972 debutà professionalment amb El temps escènic de J.Brossa. Des d’aleshores ha participat en nombrosos muntatges, com ara Woyzeck de G.Büchner(1979) amb direcció de J.Ollé, El príncep d’Homburg de Kleist (1981) sota la batuta de R. Salvat, Un Otel.lo per a Carmelo Bene (1993) i Macbeth o Macbetho (1997) dirigides per X. Albertí, o Aquari i Escorpí (2000) que pertanyen a la sèrie de monòlegs de creació pròpia Ous Còsmics, que des del 1995 representa en diversos festivals internacionals. Al Festival Maulhelden 2004 de Berlin ha estrenat Gods are Born, versió anglesa del també seu, Neixen déus (1999). Fou un dels actors empresonats pel cas de l’obra La Torna (1977) d’Els Joglars.
En cinema ha treballat a La cripta (1981) i El caso del cadáver descuartizado (1984), entre d’altres. En el camp de la producció teatral fundà a Barcelona el 1984 la Marató de l’Espectacle, premi Arts Escèniques de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (1993) i premi Especial de la Crítica (1996).
Des de 1999 a 2003 organitzà la mostra de narradors escènics Festival de la Paraula/Mots a Barcelona.
L’any 1995 rebé el premi Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals i des de 1998 fins 2003 en va ser president del Jurat.
En el seu repertòri actual figuren tots els seus espectacles d’humor sobre mitologia grega a més de Trompa bèl.lica, un espectacle sobre el “propifranquisme” i Ciència infusa, amb Jesús Alonso”.
Ha participat en algunes sèries televisives: Nissaga de poder, Porca misèria. Darrerament ha participat a la trobada de narradors de Las Palmas amb el ja clàssic recorregut de Cuentos eróticos por los rincones.
Amb acompanyaments d’altres músics, ofereix l’espectacle Cançons amb bona lletra.
2005: va estar al festival “Un cerro de cuentos” d’Ecuador i “Las 11 y una noches” al Teatre Leonardus de Bogotà-Colòmbia. Convidat per la Fundació Ramon Llull, ha actuat a la VIRADA Cultural de Sao Paulo, Brasil.
2006: Ha participat en el X Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá.
2007: Gods are born i Taurus han estat presentats en anglès al Storytelling Festival Beyond the Border, a Gales i al Festival Déjamequetecuente de Lima, Perú.
2008: Ha participat al Encuentro Internacional de Juglares a San Javier (Murcia) i al VIII Iberoamericano de Coquimbo. Chile.
FOTO: Ferran Borràs: Taure