divendres, 3 de desembre del 2010

SÍSIF, PERFORMANCE DEL GRUP "COLECTIVO"


El professor Bartomelomé Ferrando, estudiós de les noves formes d'expressió i sempre atent a l'experimentació m'envia la notícia de l'excelent treball del grup COLECTIVO: "SÍSIFO":

Treball basat en l'estudi del mite grec de Sísif. Narra, bàsicament, com els déus castiguen Sísif, fent-ho portar per la resta de la seva vida una pedra per un pendent. Albert Camus, pren aquest mite establint una analogia de l'acció absurda del recorregut infinit de Sísif, amb accions sense sentit presents en la vida de l'ésser humà contemporani; en la seva majoria accions imposades per sistemes i convencionalismes socials, generant un pes.



En fer un recorregut amb una pedra, en la performance “Habitant Sísif”, la nostra intenció va ser fer-nos conscients del pes que nosaltres hem heretat, inherents a la nostra pròpia condició de persona. Vivim en el nostre cos i ment l'analogia que va realitzar Camus; per després de ser conscients, transcendir-lo i trencar la cadena infinita de l'absurd, en una segona performance cridada: “Transcendeixo Sísif”


Colectivo



COLECTIVO neix a mitjan 2009.  El conformen quatre artistes dones, provinents de diferents disciplines: disseny, dansa i arts visuals. Es van vincular a l'art de performance per mitjà de tallers dictats per l'artista Alexander del Re. Han mostrat el seu treball en dos esdeveniments internacionals de performance: “Brave new world” i “Alumni”, el primer realitzat en la Facultat d'art, Universitat de Xile, 2009 ; en tant el segon es va realitzar en diferents espais de la Ciutat de Concepción, culminant a Montevideo Uruguai, 2010. Tots dos esdeveniments produïts per Perfolink, plataforma independent d'art de performance. La seva proposta de treball es basa en la recerca d'aconseguir estats extraquotidians que les condueix a l'exploració de l'inconscient.

http://colectivoantagonismo.wordpress.com/